נווט אלינוחייג עכשיו
חשוב לדעת

טיפולי שיניים לכלבים

צחצוח שיניים היא פעולה יומיומית אליה הורגלנו מילדות

צחצוח קבוע מונע בעיות חניכיים, מטפל בעששת, מרחיק חיידקים, דוחה התפתחות אבן שן, היווצרות חורים והתפתחות דלקת המלווה בכאבים, נפיחויות, קשיים בלעיסה ואף חדירת חיידקים אל מחזור הדם, העלולים לפגוע בכליות, בכבד ובלב.

אז לנו זה ממש ברור, אבל האם ידעתם שגם בעלי חיים זקוקים לצחצוח שיניים?

הבה נצחצח

חיות המחמד שלנו חשופות לאותן מחלות חניכיים, חיידקי רובד השן, הצטברות אבנית ועוד, ולכן חשוב לשמור על בריאות הפה שלהן. ההבדל הוא שכלב סובל לא יודע להביע זאת במילים ואם לא נהיה מודעים לבעיה, הכלב האהוב שלנו עלול לסבול מכאבי שיניים לאורך זמן.

טיפולי שיניים לכלבים תפסו תאוצהוכיום, בכל מרפאה וטרינרית מקצועית, בארץ ובעולם, שמים דגש רב על "רווחת חיות המחמד" בעקבות הידיעה כי בעיות שיניים עלולות להוביל לנדידת חיידקים אל מערכת הדם ולהשפיע באופן קריטי על איכות ואורך החיים של חיות המחמד.

אז מה עושים?

פשוט מאוד –מצחצחים

משחות שיניים מיוחדות ניתן למצוא בכל חנות לצרכי חיות מחמד. המשחות מגיעות בטעמי בקר ועוף, מותאמות לחיך בעלי החיים ואינן מחייבות בשטיפת הפה, בנוסף הן מכילות רכיבים המטפחים את בריאות הפה והחניכיים של חברינו ההולכים על ארבע. חשוב לציין שמשחות שיניים של בני אדם מכילות פלואוריד ולכן רעילות לכלבים.

אם לא בטוחים איך מתחילים, אפשר ללכת לווטרינר ,ברחבי הארץ פרושות מרפאות לטיפול בבעלי חיים, ובתל אביב ניתן למצוא וטרינר כמעט בכל פינה. אבל אתם לא מוכרחים לפנות למרפאה וטרינרית מקצועית, תוכלו פשוט לבצע את השלבים הבאים:

הרגילו את בעל החיים לטעם המשחה, פעם ביום במשך שבוע, לאחר מכן התחילו במריחה של שן אחת ובהתאם לרצונו של בעל החיים המשיכו ליתר השיניים. 

חשוב לא להכריח, ועדיף לא להגיע למצב בו כלבכם מביע התנגדות. בכל פעם שכלבכם קצת נמנע, עיזבו אותו לכמה שניות ונסו שוב. בכל נסיון מוצלח, צ'פרו את כלבבכם עם חטיף טעים (ביס קטן זה מספיק). עדיף לסיים את סשן צחצוח השיניים בשלב של הצלחה מאשר להמשיך ולהגיע למצב של התנגדות. מהר מאד כלבכם יבין את התבנית ויבין שיותר משתלם לשתף איתכם פעולה.

קבעו שגרת צחצוח - בחרו ימים ושעות קבועות בהם מצחצחים, כמו כל פעולה אחרת, גם זהו סוג של אילוף.

זכרו שצחצוח לא מוריד אבן קיימת אלא רק מונע את היווצרותה. כלב בוגר שמעולם לא צחצחו את שיניו לרוב יצטרך להתחיל בטיפול שיניים בהרדמה מלאה אצל הווטרינר.

כמו אצל בני האדם, גם לגנטיקה יש צד לא מבוטל בעניין,ישנם גזעי כלבים עם נטייה רבה יותר להצטברות אבן שן, בדקו את זן הכלב שלכם ועד כמה החניכיים שלו מועדות לפורענות.

ומה לגבי עצמות?

הדעות חלוקות, יש וטרינרים שטוענים כי אסור בתכלית האיסור לתת לבעלי חיים עצמות שכן בזמן הלעיסה הן נשברות והופכות חדות – דבר שעלול לגרום לחתכים וקרעים במעי. עצמות קטנות, של דגים למשל, עלולות לגרום לחנק.

אחרים אומרים כי ישנן עצמות שאפשר לתת לכלבכם ללעוס בהנאה, כמו עצמות בקר שנחשבות לגדולות וחזקות ואף יעילות במניעת התפתחות אבן שן. כך או כך, הדעה הרווחת היא שיש להרתיח את העצמות (למשך 5 דק' בלבד)  על מנת להיפטר מחיידקים לא רצויים, ובמידה והעצם נשברת יש לקחת אותה מהכלב ולתת לו במקומה משחק אחר שלא יכול לגרום לפציעתו.

לעוד מידע על מתן עצמות לכלבים לחצו כאן

  • טיפול שיניים לכלב
  • טיפולי שיניים מקצועיים אצל וטרינר